Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este este o piesa protetica biocompatibila, propriu-zis un surub de titan cu suprafata tratata special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului strain de catre organism). Un implant dentar este o piesa protetica biocompatibila, trecand prin cele mai meticuloase controale sanitare, de la fabricare si pana la plantarea acestuia in osul pacientului.

Este o piesa de mare precizie, conceputa sa reziste la sarcini considerabile, cum ar fi miscarile executate de falci in timpul mestecarii. Acesta trebuie sa indeplineasca perfect cerintele mecanice pentru partea protetica (coroana ce va fi atasata pe implant).

Trebuie mentionat faptul ca un dinte restaurat complet consta din trei parti: implantul dentar, bontul protetic si coroana pe implant.

Implantul in majoritatea cazurilor este fabricat din titan sau zirconiu, bontul protetic este realizat din fibra de sticla sau din zirconiu, iar coroana care se aplica pe bont este metalo-ceramica, ceramica pe zirconiu sau realizata integral din ceramica.

Cât costă un implant dentar

Depinde, bineinteles, de cate implanturi dentare este nevoie. Implantul dentar se situeaza inca, din punct de vedere al costului, in categoria tratamentelor de lux. Se intampla asta deoarece atat implantul in sine cat si toate accesoriile sale, incluzand instrumentarul si aparatura sunt foarte scumpe, executia lor fiind cu precizie microscopica, confectionate din materiale speciale de inalta puritate, pentru a fi siguri ca acceptarea se face de catre organism intr-un procent cat mai mare, atingand 99%.

In tarile mai dezvoltate, pretul unui implant dentar este intre 1.000 – 3.000 USD/Euro. In conditiile in care se utilizeaza exact aceleasi materiale si produse, in Romania pretul unui implant dentar variaza undeva intre 300 – 1.500 EURO, in functie de materialele folosite si tarifele medicului stomatolog.

Inserarea implantului dentar doare?

Nu. Pentru interventiile chirurgicale se utilizeaza anestezic local injectabil, astfel incat nu veti simti nimic in timpul operatiei. Un usor disconfortul moderat ce poate aparea cu aproximatie dupa 3 ore, atunci cand anestezia trece, fiind foarte usor de controlat cu medicamente analgezice si antiinflamatoare.

Cine poate beneficia de implant dentar?

Orice pacient cu o stare rezonabil buna de sanatate generala, caruia medicul dentist recomanda implantul dentar daca are indeajuns tesut osos pentru a se putea realiza respectivul implant dentar.

Asta inseamna orice pacient trebuie sa faca analize de sange si un CT, numita Computer Tomograf, care stabileste in linii mari densitatea osoasa. Candidatul ideal pentru implante dentare este pacientul tânăr 25-35 ani cu stare de sănătate bună dar cu lipsuri dentare.

Bulevardul Mamaia, nr. 120, Mun. CONSTANȚA

Bulevardul Mamaia, nr. 120, Mun. CONSTANȚA

Strada Ion Creanga, nr. 13 A, bl. IT1, sc. A

Clinică Constanța

Clinică Constanța

+40721 600 461

Clinică Medgidia

Clinică Medgidia

+40722 689 908

Programare dentist

Programare dentist

Constanța I Medgidia