Ce este tratamentul Endodontic ?

Tratamentul Endodontic sau Scoaterea Nervului din Dinte reprezintă manopeara de extirpare a pachetului vasculo-nervos (vase de sânge și nervi) dentar, pachet ce se găsește în interiorul camerei pulpare și a rădăcinii dintelui. Acest pachet asigură nutriția dintelui.

Ulterior extirpării, se realizează dezinfecția și obturarea (plombarea) canalelor dentare cu materiale specifice acestei manopere ( con de gutaperca și sealer ).

Pentru a determina lungimea canalului dentar, folosim Apex-Locator, iar pentru o preparare cât mai eficientă a canalelor, sistem rotativ NSK. De asemenea, se face izolarea dintelui cu sistem de diga. Toate acestea asigură acuratețea si reusita cât mai mare a manoperei.

Când ai nevoie de tratament Endodontic ?

Tratamentul de canal este necesar la dinți cu carii foarte profunde, dinți cu tesut pulpar inflamat, necrozat sau grangrenat (în toate aceste 3 situații nervul este afectat în momentul prezentării la medicul dentist). De asemenea, poate fi necesară depulparea (extirparea nervului) și în cazul unor dinți slefuiți, dacă aceștia prezintă sensibilitate.

Este tratamentul de canal dureros ?

Datorită anesteziei locale care se administrează înainte de efectuarea tratamentului, acesta este în totalitate nedureros. Exista însă posibilitatea apariției unui disconfort sau chiar a unei dureri după tratament. Acestea sunt de scurtă durată și pot fi controlate prin administrarea de medicamente antiinflamatoare (Nurofen, Ketonal, Arcoxia etc.)

Cât puteți păstra dintele după un tratament endodontic ?

Un dinte depulpat (cu nervul scos) poate fi păstrat o perioada nedeterminată de timp, pastrarea fiind influențată de o serie de factori: starea de sănătate a pacientului, sănătatea gingiilor și a osului, tesutul dentar restant după îndepărtarea cariei, precum și prezenta unor fisuri la nivelul smalțului. În unele cazuri , pentru a prelungi durata de viață a dintelui, se recomandă armarea acestuia cu pivot din fibră de sticlă și/sau acoperirea lui cu o coroană.

Bulevardul Mamaia, nr. 120, Mun. CONSTANȚA

Bulevardul Mamaia, nr. 120, Mun. CONSTANȚA

Județul Constanța

Sună la Clinică

Sună la Clinică

+40722 689 908

Strada Ion Creangă, nr. 13A, Orașul MEDGIDIA, Județul Constanța

Strada Ion Creangă, nr. 13A, Orașul MEDGIDIA, Județul Constanța

Programare la Dentist

Programare la Dentist

Programează-te Acum